Cheap Tramadol Mastercard Online Tramadol Prescription Buying Tramadol Online Cod Ordering Tramadol From Mexico Cod Tramadol Online
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Populaire steden Europa » München: de parel van Beieren

München: de parel van Beieren

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

München, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren, is een stad met een rijke geschiedenis en een bruisend cultureel leven. Met zijn prachtige architectuur, talrijke musea en groene parken is München een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. In dit artikel lees je alles over deze fascinerende stad, van algemene informatie tot tips voor goedkope accommodaties, vervoer, eetgelegenheden en uitjes.

Algemene informatie over München

München is de derde grootste stad van Duitsland, na Berlijn en Hamburg, en heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners. De stad ligt in het zuiden van Duitsland, dicht bij de Alpen en de Oostenrijkse grens. De officiële valuta is de euro (€) en de voertaal is Duits. München heeft een gematigd zeeklimaat, met milde winters en warme zomers. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 23 graden Celsius, terwijl het in de winter kan dalen tot net onder het vriespunt.

Goedkope accommodaties in München

Hoewel München bekend staat als een vrij dure stad, zijn er toch verschillende opties voor budgetreizigers om betaalbaar te overnachten. Enkele goedkope accommodaties in München zijn:

Hostels

Er zijn diverse hostels in München waar je voor een schappelijke prijs kunt overnachten. Enkele populaire hostels zijn Wombats City Hostel, Euro Youth Hostel en The 4You Hostel & Hotel. In een hostel deel je vaak een slaapzaal met andere reizigers, wat het een goedkope en sociale optie maakt.

Pensions en B&B’s

Als je op zoek bent naar een iets meer privé accommodatie, zijn er ook verschillende pensions en bed & breakfasts in München die betaalbare kamers aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn Pension Seibel en Pension am Jakobsplatz.

Appartementen

Een andere optie is het huren van een appartement via platforms zoals Airbnb. Dit kan vooral voordelig zijn als je met een groep reist of voor een langere periode in München verblijft.

Goedkope manieren om je in München te verplaatsen

München heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, bestaande uit bussen, trams, S-Bahn (stadstreinen) en U-Bahn (metro). Er zijn verschillende manieren om goedkoop gebruik te maken van het openbaar vervoer:

Dagkaarten en groepskaarten

Een dagkaart (Tageskarte) voor het openbaar vervoer in München kost €6,70 voor één persoon en €12,80 voor een groep van maximaal vijf personen. Met deze kaart kun je onbeperkt reizen binnen het gekozen gebied (bijvoorbeeld het stadscentrum).

München CityTourCard

Als je van plan bent om veel bezienswaardigheden te bezoeken, kan de München CityTourCard een goede optie zijn. Deze kaart biedt niet alleen onbeperkt reizen met het openbaar vervoer, maar ook kortingen op de toegangsprijzen van verschillende attracties. De prijs voor een 24-uurskaart begint bij €13,90 voor één persoon en €24,90 voor een groep van maximaal vijf personen.

Fietsen

München is een fietsvriendelijke stad met veel fietspaden en -routes. Het huren van een fiets kan een goedkope en leuke manier zijn om de stad te verkennen. Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven in München, zoals Mike’s Bike Tours en Radius Tours & Bike Rental.

Goedkope restaurants en eetgelegenheden in München

Hoewel München bekend staat om zijn luxe restaurants, zijn er ook tal van goedkopere eetgelegenheden te vinden. Enkele tips voor betaalbaar eten in München zijn:

Streetfood en markten

Op straat en op markten zoals de Viktualienmarkt vind je vaak goedkope en smakelijke eetopties. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele Duitse curryworst of een vers belegd broodje.

Biergartens

München staat bekend om zijn biergartens, waar je kunt genieten van een koud biertje en een betaalbare maaltijd. In veel biergartens mag je zelfs je eigen eten meenemen, wat het een extra goedkope optie maakt.

Ethnische restaurants

Er zijn veel Turkse, Italiaanse, Aziatische en andere internationale restaurants in München waar je voor een redelijke prijs kunt eten. Voorbeelden hiervan zijn Vapiano (Italiaans), Sushi + Soul (Japans) en Yum2Take (Aziatisch).

Goedkope uitjes en bezienswaardigheden in München

Er zijn veel interessante en betaalbare activiteiten te doen in München. Enkele goedkope uitjes en bezienswaardigheden zijn:

Gratis musea

Op bepaalde dagen zijn sommige musea in München gratis toegankelijk. Zo zijn de Pinakotheken (Alte, Neue en Pinakothek der Moderne) op zondag slechts €1 per persoon. Het Stadtmuseum München is op woensdag gratis te bezoeken.

Englischer Garten

De Englischer Garten is een van de grootste stadsparken ter wereld en is gratis toegankelijk. Hier kun je heerlijk wandelen, picknicken of zelfs surfen op de Eisbachwelle, een kunstmatige golf in de rivier de Eisbach.

Historische gebouwen en pleinen

Veel van de historische gebouwen en pleinen in München, zoals de Frauenkirche, het Nymphenburg Paleis en de Marienplatz, zijn gratis te bezichtigen of hebben een lage toegangsprijs.

Gratis stadswandelingen

Er zijn verschillende organisaties die gratis stadswandelingen aanbieden in München, zoals Sandemans New Europe Tours en München Free Walking Tours. Deze wandelingen zijn een leuke en goedkope manier om de stad te leren kennen.

Met deze tips kun je genieten van een betaalbaar verblijf in München, zonder in te leveren op comfort en plezier. Veel plezier in deze prachtige Beierse stad!

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »