Tramadol Online Next Day Delivery Tramadol Online Pets Tramadol Buy Online Cheap Uk Tramadol Purchase Online Legally Tramadol With Paypal Buying Tramadol Online Reviews
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Populaire steden Europa » Brussel: de bruisende hoofdstad van België

Brussel: de bruisende hoofdstad van België

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Brussel is de hoofdstad van België en tevens het bestuurlijk centrum van de Europese Unie. De stad staat bekend om haar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. In dit artikel lees je alles over Brussel, van algemene informatie tot tips voor goedkope accommodaties, vervoer, eetgelegenheden en uitjes.

Algemene informatie over Brussel

Brussel is gelegen in het centrum van België en heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners. De stad bestaat uit 19 gemeenten, waaronder de stad Brussel zelf. Brussel is officieel tweetalig: zowel Nederlands als Frans zijn de officiële talen. De valuta in Brussel is de euro (€).

Het klimaat in Brussel is gematigd maritiem, wat betekent dat de zomers mild zijn en de winters relatief zacht. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 23 graden Celsius, terwijl de temperatuur in de winter rond het vriespunt schommelt. Brussel staat bekend om haar regenachtige weer, dus het is verstandig om altijd een paraplu bij de hand te hebben.

Goedkope accommodaties in Brussel

Brussel biedt een breed scala aan accommodaties voor elk budget. Voor de budgetreiziger zijn er tal van goedkope hostels en hotels te vinden. Enkele populaire en betaalbare opties zijn:

 • MEININGER Hotel Brussel City Center
 • Brxxl 5 City Centre Hostel
 • 2GO4 Quality Hostel Brussels City Center
 • Train Hostel

Daarnaast zijn er ook verschillende Airbnb’s en vakantiewoningen beschikbaar voor een voordelig verblijf. Het is aan te raden om tijdig te boeken, zeker als je tijdens populaire evenementen zoals de Brusselse kerstmarkt of het Brussels Summer Festival in de stad wilt verblijven.

Goedkope manieren om je in Brussel te verplaatsen

Brussel beschikt over een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, bestaande uit bussen, trams en metro’s. Een enkele rit met het openbaar vervoer kost €2,10, maar er zijn ook voordelige dag- en meerdagenkaarten beschikbaar. Een dagkaart kost €7,50 en een driedaagse kaart kost €18. Deze kaarten zijn geldig op alle vormen van openbaar vervoer in Brussel.

Een andere goedkope en milieuvriendelijke manier om de stad te verkennen is per fiets. Brussel heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden en er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven waar je voor een schappelijke prijs een fiets kunt huren. Daarnaast is er ook het fietsdeelsysteem Villo!, waarbij je voor een klein bedrag een fiets kunt huren bij een van de vele fietsstations in de stad.

Veel bezienswaardigheden in Brussel liggen op loopafstand van elkaar, dus het is ook mogelijk om de stad te voet te verkennen. Dit is niet alleen goedkoop, maar ook een uitstekende manier om de sfeer van de stad op te snuiven en verborgen parels te ontdekken.

Goedkope restaurants en eetgelegenheden in Brussel

Brussel staat bekend om haar heerlijke Belgische gerechten, zoals frieten, wafels en chocolade. Gelukkig zijn er genoeg betaalbare eetgelegenheden te vinden waar je van deze lekkernijen kunt genieten. Enkele goedkope en populaire eetgelegenheden zijn:

 • Fritland: een bekende frituur in het centrum van Brussel waar je heerlijke Belgische frieten kunt eten.
 • Peck 47: een gezellig café met een uitgebreid aanbod aan betaalbare ontbijt- en lunchgerechten.
 • Amadeus: een populair restaurant waar je onbeperkt spareribs kunt eten voor een vaste prijs.
 • Le Comptoir des Galeries: een sfeervol restaurant met een betaalbaar menu van Belgische klassiekers.

Daarnaast zijn er in Brussel ook tal van internationale eetgelegenheden te vinden, zoals Aziatische, Italiaanse en Turkse restaurants. Voor een snelle en goedkope hap zijn er ook diverse kebabzaken en pizzeria’s in de stad.

Goedkope uitjes en bezoeken van bijzonderheden in Brussel

Brussel heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en architectuur. Gelukkig zijn er ook genoeg goedkope of zelfs gratis bezienswaardigheden en activiteiten te vinden. Enkele aanraders zijn:

 • De Grote Markt: het historische hart van Brussel, omringd door prachtige gildehuizen en het indrukwekkende stadhuis. De toegang tot de Grote Markt is gratis.
 • Manneken Pis: het beroemde standbeeld van een plassend jongetje, gelegen op korte loopafstand van de Grote Markt. Ook hier is de toegang gratis.
 • Het Atomium: een iconisch bouwwerk in de vorm van een ijzeratoom, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €15, maar het is ook mogelijk om het Atomium van buitenaf te bewonderen zonder toegang te betalen.
 • De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België: een verzameling van zes musea met een indrukwekkende collectie kunstwerken. De toegangsprijs varieert per museum, maar er zijn regelmatig kortingen en gratis toegangsdagen beschikbaar.

Daarnaast zijn er in Brussel ook tal van gratis evenementen en festivals te bezoeken, zoals het Brussels Summer Festival, de Brusselse kerstmarkt en de jaarlijkse Ommegang-parade.

Brussel is een prachtige en veelzijdige stad die voor elk budget iets te bieden heeft. Met deze tips kun je genieten van een onvergetelijk verblijf in de Belgische hoofdstad zonder de bank te breken. Veel plezier!

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »