Tramadol Order Overnight Shipping Order Tramadol Overnight Uk Coupon Code For Tramadol Online Tramadol Legal To Buy Online Buy Ultram Tramadol Online Purchase Tramadol Overnight Delivery
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Populaire steden buiten Europa » Abu Dhabi: de parel van de Verenigde Arabische Emiraten

Abu Dhabi: de parel van de Verenigde Arabische Emiraten

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, is een fascinerende en bruisende stad die bekend staat om zijn luxe winkelcentra, indrukwekkende wolkenkrabbers en prachtige moskeeën. Met een bevolking van meer dan 1,4 miljoen mensen, is Abu Dhabi de op één na grootste stad van de VAE en een belangrijk politiek, economisch en cultureel centrum. Gelegen aan de Perzische Golf, biedt de stad een mix van traditionele Arabische cultuur en moderne architectuur, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen van over de hele wereld.

De officiële valuta van Abu Dhabi is de VAE-dirham (AED), die ongeveer gelijk is aan 0,27 euro. Het weer in Abu Dhabi is het hele jaar door warm en zonnig, met temperaturen die in de zomermaanden (juni tot september) vaak boven de 40 graden Celsius uitkomen. In de wintermaanden (december tot maart) zijn de temperaturen aangenamer, variërend tussen 15 en 25 graden Celsius.

Goedkope accommodaties in Abu Dhabi

Hoewel Abu Dhabi bekend staat om zijn luxe hotels en resorts, zijn er ook tal van betaalbare accommodatie-opties voor reizigers met een beperkt budget. Enkele van de goedkopere hotels in de stad zijn onder andere het Premier Inn Abu Dhabi International Airport, het Ibis Abu Dhabi Gate en het Centro Al Manhal by Rotana. Deze hotels bieden comfortabele kamers en basisvoorzieningen tegen een redelijke prijs.

Als je op zoek bent naar een nog goedkopere optie, zijn er ook verschillende hostels en guesthouses in Abu Dhabi, zoals het Al Diar Mina Hotel en het Al Jazira Club Hotel. Deze accommodaties bieden eenvoudige kamers en gedeelde faciliteiten, maar zijn een uitstekende keuze voor budgetreizigers die op zoek zijn naar een betaalbare plek om te verblijven.

Goedkope manieren om je in Abu Dhabi te verplaatsen

Abu Dhabi heeft een uitgebreid en efficiënt openbaar vervoerssysteem, waardoor het gemakkelijk en betaalbaar is om door de stad te reizen. De goedkoopste manier om je in Abu Dhabi te verplaatsen is met de bus. Het busnetwerk van de stad is uitgebreid en de bussen zijn modern en voorzien van airconditioning. Een enkele reis met de bus kost slechts 2 AED (ongeveer 0,54 euro), terwijl een dagkaart 4 AED (ongeveer 1,08 euro) kost.

Een andere betaalbare manier om door Abu Dhabi te reizen is met de taxi. Hoewel taxi’s duurder zijn dan bussen, zijn ze nog steeds relatief goedkoop in vergelijking met andere grote steden. Zorg ervoor dat je een officiële zilverkleurige taxi neemt en vraag de chauffeur om de meter aan te zetten om te voorkomen dat je te veel betaalt.

Goedkope restaurants en eetgelegenheden in Abu Dhabi

Abu Dhabi heeft een gevarieerd en internationaal culinair aanbod, met tal van betaalbare eetgelegenheden voor reizigers met een beperkt budget. Voor goedkope en smakelijke maaltijden kun je terecht bij lokale eetstalletjes en cafetaria’s, waar je kunt genieten van traditionele Arabische gerechten zoals shawarma, falafel en hummus.

Enkele populaire en betaalbare restaurants in Abu Dhabi zijn onder andere Al Dhafra, een traditioneel Emirati-restaurant waar je lokale gerechten kunt proeven, en Lebanese Flower, een populair Libanees restaurant met een uitgebreid menu en redelijke prijzen. Voor liefhebbers van Indiase gerechten is er Biryani Pot, waar je heerlijke biryani en andere Indiase specialiteiten kunt vinden tegen een betaalbare prijs.

Goedkope uitjes en bezienswaardigheden in Abu Dhabi

Er zijn tal van goedkope en zelfs gratis activiteiten en bezienswaardigheden in Abu Dhabi die je kunt bezoeken tijdens je verblijf. Een van de belangrijkste attracties van de stad is de Sheikh Zayed Grand Mosque, een prachtig architectonisch meesterwerk dat gratis toegankelijk is voor het publiek. De moskee biedt gratis rondleidingen aan, waarbij je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en architectuur van dit indrukwekkende gebouw.

Een andere gratis attractie is de Corniche, een prachtige promenade langs de kustlijn van Abu Dhabi. Hier kun je een ontspannende wandeling maken, genieten van het uitzicht op de skyline van de stad en een duik nemen in het heldere water van de Perzische Golf.

Als je geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, bezoek dan het Louvre Abu Dhabi, een indrukwekkend museum met een uitgebreide collectie kunstwerken uit de hele wereld. Hoewel de toegangsprijs voor het museum 63 AED (ongeveer 17 euro) bedraagt, is het zeker de moeite waard om te bezoeken als je een kunstliefhebber bent.

Abu Dhabi biedt ook tal van betaalbare activiteiten in de buitenlucht, zoals een bezoek aan het Mangrove National Park, waar je kunt kajakken door de mangroven en genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied. Een kajaktocht kost ongeveer 30 euro per persoon, wat een redelijke prijs is voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

Conclusie

Abu Dhabi is een fascinerende en diverse stad die veel te bieden heeft aan reizigers met een beperkt budget. Van betaalbare accommodaties en goedkoop openbaar vervoer tot goedkope eetgelegenheden en gratis bezienswaardigheden, er zijn tal van manieren om te genieten van alles wat Abu Dhabi te bieden heeft zonder de bank te breken. Dus pak je koffers en bereid je voor op een onvergetelijke reis naar de parel van de Verenigde Arabische Emiraten!

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »