Goedkoop vliegen en reizen
Home » Nieuws » Goedkoper naar Curaçao

Goedkoper naar Curaçao

KLM en TUI krijgen concurrentie op de route tussen Amsterdam en Curaçao, want Corendon gaat deze winter rechtstreeks naar het eiland vliegen met flink goedkopere tickets.

Op dit moment bieden alleen KLM en TUI rechtstreekse vluchten aan vanaf Schiphol naar Curaçao, maar vanaf 3 november veranderd dit. Terwijl KLM retourtickets aanbiedt vanaf ruim 700 euro in de economy klasse, brengt Corendon tickets op de markt vanaf 299 euro (enkele reis) en 598 euro (retour).

Corendon zal vijf vluchten per week uitvoeren, wat neerkomt op meer dan 2.000 stoelen. Dit betekent een flinke stijging van de stoelcapaciteit tussen Amsterdam en Curaçao.

Het toerisme op Curaçao floreert. In april verwelkomde het eiland bijna 50.000 toeristen, waarvan ruim 20.000 uit Europa (waarvan het merendeel uit Nederland). April was daarmee de drukste toeristenmaand van dit jaar tot nu toe. Vergeleken met april 2022 is het aantal toeristen in dezelfde maand met 13 procent gestegen.

Corendon beëindigt nu dus de langdurige samenwerking met KLM en kiest ervoor om zelf te vliegen. Tijdens een persconferentie op Curaçao verklaarde oprichter en eigenaar Atilay Uslu dat tweederde van de capaciteit zal worden verkocht als onderdeel van een pakketreis, en een derde als losse tickets.

Voor Corendon is het “erg belangrijk om te zorgen voor voldoende vluchtcapaciteit,” aldus Uslu tijdens de persconferentie. Het bedrijf heeft namelijk bijna 1.000 eigen hotelkamers op het eiland, waaronder het Corendon Mangrove Beach Resort, Livingstone Jan Thiel Resort en vanaf eind dit jaar The Rif at Mangrove Beach.

Klik hier voor de website van CORENDON

Reis Expert

Voeg je commentaar toe

Translate »