Cheapest Tramadol Overnight Tramadol For Sale Online Uk Ordering Tramadol Online Illegal Tramadol Online Germany Best Place For Tramadol Online Tramadol Purchase Uk
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Nederland » Tips voor goedkope uitjes in Utrecht

Tips voor goedkope uitjes in Utrecht

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Utrecht is een prachtige provincie met een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Het is dan ook een ideale bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg. Gelukkig hoeft een leuk uitje in Utrecht niet duur te zijn. In dit artikel geven we je tips voor goedkope uitjes in zowel de stad Utrecht als ook de provincie, voor gezinnen met kinderen en ook voor volwassenen. We vertellen je hoe je er kunt komen met de auto of het openbaar vervoer en wat de uitjes ongeveer kosten.

Goedkope uitjes voor gezinnen met kinderen

1. Speeltuin Griftsteede

Speeltuin Griftsteede is een leuke en gratis speeltuin in het Griftpark. Er zijn diverse speeltoestellen, zoals schommels, glijbanen en klimrekken. Daarnaast is er een kinderboerderij waar je geitjes, kippen en konijnen kunt aaien. De speeltuin is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is een parkeerplaats in de buurt en diverse buslijnen stoppen bij halte Griftpark.

2. Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Kinderen kunnen hier alles leren over de geschiedenis van de trein en zelfs een ritje maken in een oude stoomlocomotief. De toegangsprijs voor het Spoorwegmuseum bedraagt €17,50 voor volwassenen en €13,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Het museum is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is een parkeerplaats bij het museum en er rijdt een speciale pendeltrein vanaf station Utrecht Maliebaan.

3. Botanische Tuinen Utrecht

De Botanische Tuinen Utrecht zijn een prachtige plek om met het hele gezin te genieten van de natuur. Er zijn verschillende tuinen, zoals de rotstuin, de tropische kassen en de vlindertuin. De toegangsprijs bedraagt €8,50 voor volwassenen en €4,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. De Botanische Tuinen zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is een parkeerplaats bij de ingang en diverse buslijnen stoppen bij halte Botanische Tuinen.

Goedkope uitjes voor volwassenen

1. Rondvaart door de Utrechtse grachten

Een rondvaart door de Utrechtse grachten is een ontspannen manier om de stad te verkennen. Je vaart langs historische panden, onder de beroemde werfkelders door en krijgt uitleg over de geschiedenis van Utrecht. Een rondvaart van ongeveer een uur kost ongeveer €10 per persoon. De opstapplaatsen zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn diverse parkeergarages in de buurt en het Centraal Station ligt op loopafstand.

2. Bezoek aan de Domtoren

De Domtoren is hét symbool van Utrecht en een bezoek aan de top mag dan ook niet ontbreken tijdens je uitje. Een rondleiding door de toren kost €10 per persoon en duurt ongeveer een uur. Je krijgt uitleg over de geschiedenis van de toren en kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad. De Domtoren is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn diverse parkeergarages in de buurt en het Centraal Station ligt op loopafstand.

3. Wandeling door het historische centrum

Een wandeling door het historische centrum van Utrecht is een leuke en goedkope manier om de stad te verkennen. Je kunt zelf een route uitstippelen langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Oudegracht, de werfkelders, de Domtoren en het stadhuis. Er zijn ook diverse stadswandelingen met gids beschikbaar, die ongeveer €10 per persoon kosten. Het historische centrum is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn diverse parkeergarages in de buurt en het Centraal Station ligt op loopafstand.

Goedkope uitjes in de omgeving van Utrecht

1. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied met bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Het is een ideale plek voor een wandeling of fietstocht. Er zijn diverse routes beschikbaar, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Het park is gratis toegankelijk en goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn diverse parkeerplaatsen en bushaltes in de buurt.

2. Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis en een schitterend park. De toegangsprijs voor het kasteel bedraagt €17 voor volwassenen en €11 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Het park is gratis toegankelijk. Kasteel de Haar is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is een parkeerplaats bij de ingang en diverse buslijnen stoppen bij halte Kasteel de Haar.

3. Fort bij Rijnauwen

Fort bij Rijnauwen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en een bijzonder stukje geschiedenis. Het fort is gratis toegankelijk en je kunt er heerlijk wandelen en picknicken. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar, die ongeveer €5 per persoon kosten. Fort bij Rijnauwen is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is een parkeerplaats bij de ingang en diverse buslijnen stoppen bij halte Fort bij Rijnauwen.

Met deze tips voor goedkope uitjes in Utrecht en omgeving kun je een leuke en betaalbare dag of weekend plannen. Veel plezier!

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »