Tramadol Online India Tramadol Prescriptions Online Cheapest Tramadol Online Uk Ordering Tramadol Online Purchase Tramadol Overnight
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Nederland » Tips voor goedkope uitjes in Overijssel

Tips voor goedkope uitjes in Overijssel

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Overijssel is een prachtige provincie in het oosten van Nederland, met een rijke geschiedenis, mooie natuur en gezellige steden. Er zijn tal van leuke en betaalbare uitjes te vinden in deze provincie, zowel voor gezinnen met kinderen als voor volwassenen. In dit artikel geven we je tips voor goedkope uitjes in Overijssel, zodat je optimaal kunt genieten van deze veelzijdige provincie zonder een fortuin uit te geven.

Goedkope uitjes voor gezinnen met kinderen

Er zijn veel leuke en betaalbare activiteiten te doen in Overijssel voor gezinnen met kinderen. Hieronder vind je enkele suggesties.

1. Speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter

De Flierefluiter in Raalte is een speel- en recreatieboerderij waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Er zijn zowel binnen- als buitenspeeltuinen, een kinderboerderij, een zwembad en een grote zandbak. De toegangsprijs is zeer betaalbaar en kinderen tot 2 jaar mogen gratis naar binnen. Je kunt er gemakkelijk komen met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid.

2. Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een gezellig en betaalbaar pretpark in Overijssel, met meer dan 30 attracties en shows voor jong en oud. Het park is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De entreeprijs is relatief laag in vergelijking met andere pretparken en er zijn regelmatig kortingsacties beschikbaar.

3. Kasteel Twickel

Kasteel Twickel in Delden is een prachtig kasteel met een rijke geschiedenis en een schitterend landgoed. Het kasteel is te bezoeken met een rondleiding en de toegangsprijs is zeer betaalbaar. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Het landgoed is vrij toegankelijk en biedt volop mogelijkheden voor een mooie wandeling of fietstocht. Kasteel Twickel is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Goedkope uitjes voor volwassenen

Ook voor volwassenen zijn er genoeg betaalbare uitjes te vinden in Overijssel. Hieronder enkele suggesties.

1. Fietsen of wandelen in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied in Overijssel, met uitgestrekte heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Het gebied is uitermate geschikt voor een mooie fiets- of wandeltocht. Er zijn diverse routes beschikbaar en de toegang tot het park is gratis. Het park is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

2. Bezoek aan de stad Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van Overijssel en heeft een gezellig historisch centrum met veel bezienswaardigheden, zoals de Peperbus, Museum de Fundatie en de Sassenpoort. Een bezoek aan Zwolle hoeft niet duur te zijn, aangezien veel bezienswaardigheden gratis of tegen een kleine vergoeding te bezoeken zijn. Zwolle is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

3. Rondvaart door Giethoorn

Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, is een schilderachtig dorp in Overijssel met vele grachten en karakteristieke bruggetjes. Een rondvaart door Giethoorn is een leuke en betaalbare manier om het dorp te verkennen. Je kunt kiezen voor een rondvaart met een gids of zelf een fluisterbootje huren. Giethoorn is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Goedkope uitjes voor zowel gezinnen als volwassenen

Er zijn ook diverse uitjes in Overijssel die geschikt zijn voor zowel gezinnen met kinderen als voor volwassenen. Hieronder enkele suggesties.

1. Bezoek aan de Hanzesteden

Overijssel kent een aantal prachtige Hanzesteden, zoals Kampen, Deventer en Zutphen. Deze steden hebben een rijke geschiedenis en een sfeervol historisch centrum met veel bezienswaardigheden. Een bezoek aan een Hanzestad hoeft niet duur te zijn, aangezien veel bezienswaardigheden gratis of tegen een kleine vergoeding te bezoeken zijn. De Hanzesteden zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

2. Natuurdiorama Holterberg

Natuurdiorama Holterberg is een natuurmuseum gelegen in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het museum heeft een grote collectie opgezette dieren en biedt een interessant kijkje in de flora en fauna van het gebied. De toegangsprijs is zeer betaalbaar en kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Het museum is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

3. Bezoek aan de Weerribben-Wieden

De Weerribben-Wieden is een prachtig waterrijk natuurgebied in Overijssel, waar je heerlijk kunt varen, fietsen of wandelen. Er zijn diverse routes beschikbaar en de toegang tot het gebied is gratis. Je kunt er ook voor kiezen om een kano of fluisterbootje te huren, wat een betaalbare en leuke manier is om het gebied te verkennen. De Weerribben-Wieden is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Conclusie

Overijssel heeft voor ieder wat wils als het gaat om betaalbare uitjes. Of je nu op zoek bent naar een gezellig dagje uit met het gezin, een mooie fiets- of wandeltocht door de natuur of een bezoek aan een historische stad, in Overijssel is het allemaal mogelijk. Met deze tips kun je optimaal genieten van deze veelzijdige provincie zonder een fortuin uit te geven.

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »