Tramadol Online Cod 180 Cheap Tramadol Overnight Delivery Get Tramadol Online Legally Tramadol Purchase Canada
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Nederland » Tips voor goedkope uitjes in Friesland

Tips voor goedkope uitjes in Friesland

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Friesland, een prachtige provincie in het noorden van Nederland, staat bekend om zijn uitgestrekte landschappen, meren en historische steden. Er zijn tal van leuke en betaalbare uitjes te vinden in deze regio, zowel voor gezinnen met kinderen als voor volwassenen. In dit artikel geven we je tips voor goedkope uitjes in Friesland, inclusief informatie over bereikbaarheid en kosten.

Goedkope uitjes voor gezinnen met kinderen

Er zijn veel leuke en betaalbare activiteiten in Friesland die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Hier zijn enkele suggesties:

1. Bezoek het Natuurmuseum Fryslân

Het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden is een geweldig uitje voor het hele gezin. Het museum heeft interactieve tentoonstellingen over de natuur en het milieu, en kinderen kunnen hier veel leren over de flora en fauna van Friesland. De toegangsprijs is € 9,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis. Het museum is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, met parkeergelegenheid in de buurt en op loopafstand van het treinstation Leeuwarden.

2. Ontdek het Kameleondorp Terherne

Terherne, ook wel bekend als het Kameleondorp, is een leuk uitje voor gezinnen met kinderen. Het dorp is gebaseerd op de populaire Nederlandse boekenserie ‘De Kameleon’ en biedt een interactieve beleving voor jong en oud. Je kunt hier een speurtocht doen, varen met een fluisterboot of een bezoek brengen aan het Kameleonmuseum. De toegangsprijs voor het Kameleonmuseum is € 8,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Terherne is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

3. Ga naar het Sybrandy’s Speelpark

Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum is een betaalbaar attractiepark voor gezinnen met kinderen. Het park heeft meer dan 40 attracties, waaronder een achtbaan, trampolines, een kabelbaan en een midgetgolfbaan. De toegangsprijs is € 13,50 per persoon en kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Het park is goed bereikbaar met de auto en er is gratis parkeergelegenheid.

Goedkope uitjes voor volwassenen

Naast gezinsvriendelijke activiteiten zijn er ook tal van betaalbare uitjes in Friesland die geschikt zijn voor volwassenen. Hier zijn enkele suggesties:

1. Verken de Elfstedenroute

De Elfstedenroute is een beroemde fiets- en wandelroute die je langs de 11 historische steden van Friesland voert. Je kunt de route in delen afleggen of er een meerdaagse tocht van maken. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes, uitgestrekte landschappen en historische bezienswaardigheden. De route is gratis te volgen en je kunt op verschillende punten starten en eindigen. De route is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

2. Bezoek het Fries Museum

Het Fries Museum in Leeuwarden is een uitstekend uitje voor liefhebbers van kunst en cultuur. Het museum heeft een uitgebreide collectie van Friese kunst, geschiedenis en archeologie. De toegangsprijs is € 15,- voor volwassenen en gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Het museum is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, met parkeergelegenheid in de buurt en op loopafstand van het treinstation Leeuwarden.

3. Maak een rondvaart door de Alde Feanen

Het Nationaal Park De Alde Feanen is een prachtig natuurgebied in Friesland, dat je het beste kunt verkennen per boot. Er zijn verschillende rondvaartbedrijven die betaalbare rondvaarten aanbieden door het gebied. De prijzen variëren, maar liggen meestal rond de € 10,- per persoon. De Alde Feanen is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Goedkope uitjes met zowel kinderen als volwassenen

Er zijn ook diverse uitjes in Friesland die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Hier zijn enkele suggesties:

1. Bezoek het Kazemattenmuseum

Het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand is een interessant uitje voor het hele gezin. Het museum is gevestigd in de historische kazematten die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt om de Afsluitdijk te verdedigen. De toegangsprijs is € 6,50 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Kinderen tot 6 jaar zijn gratis. Het museum is goed bereikbaar met de auto en er is gratis parkeergelegenheid.

2. Ga naar het AquaZoo Friesland

AquaZoo Friesland in Leeuwarden is een leuk uitje voor het hele gezin. Het park heeft een grote collectie van waterdieren, waaronder zeehonden, pinguïns en krokodillen. De toegangsprijs is € 17,50 voor volwassenen en € 14,50 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis. Het park is goed bereikbaar met de auto en er is gratis parkeergelegenheid.

3. Bezoek het Ir. D.F. Woudagemaal

Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een interessant uitje voor het hele gezin, waar je meer leert over de geschiedenis en werking van het gemaal. De toegangsprijs is € 9,50 voor volwassenen en € 5,50 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis. Het gemaal is goed bereikbaar met de auto en er is gratis parkeergelegenheid.

Conclusie

Friesland heeft een breed scala aan betaalbare uitjes voor zowel gezinnen met kinderen als volwassenen. Of je nu geïnteresseerd bent in natuur, cultuur, geschiedenis of avontuur, er is altijd wel iets leuks te doen in deze prachtige provincie. Veel plezier bij het ontdekken van al het moois dat Friesland te bieden heeft!

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »