Goedkoop vliegen en reizen
Home » Nederland » Tips voor goedkope uitjes in Flevoland

Tips voor goedkope uitjes in Flevoland

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Flevoland, de jongste provincie van Nederland, heeft veel te bieden op het gebied van betaalbare en leuke uitjes. Of je nu op zoek bent naar activiteiten voor het hele gezin, een gezellig dagje uit met vrienden of een romantische date, er is voor ieder wat wils. In dit artikel geven we je tips voor goedkope uitjes in Flevoland, zowel voor gezinnen met kinderen als voor volwassenen. We vertellen je hoe je er kunt komen met de auto of het openbaar vervoer en wat de uitjes ongeveer kosten.

Goedkope uitjes voor gezinnen met kinderen

1. Bezoek het Aviodrome

Het Aviodrome in Lelystad is een luchtvaartmuseum waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de luchtvaart. Kinderen kunnen hier hun hart ophalen met de vele interactieve tentoonstellingen en activiteiten. Zo kunnen ze zelf een vliegtuig besturen in een simulator, een speurtocht doen of een kijkje nemen in een echte Boeing 747. De entreeprijs voor volwassenen is €16,95 en voor kinderen van 3 t/m 11 jaar €12,95. Het Aviodrome is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid. Met het openbaar vervoer kun je het beste de trein naar station Lelystad Centrum nemen en vanaf daar buslijn 3 richting Lelystad Airport.

2. Ontdek het Natuurpark Lelystad

Het Natuurpark Lelystad is een prachtig natuurgebied waar je verschillende dieren kunt spotten, zoals otters, bevers, edelherten en Przewalskipaarden. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld, zodat je op je eigen tempo het park kunt verkennen. Voor kinderen zijn er speurtochten en speeltoestellen. De toegang tot het park is gratis, maar voor het parkeren betaal je €3,- per auto. Het Natuurpark Lelystad is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf station Lelystad Centrum kun je buslijn 5 nemen richting Swifterbant.

3. Speelparadijs Ballorig

Ballorig is een overdekt speelparadijs voor kinderen tot 12 jaar. Er zijn verschillende vestigingen in Flevoland, waaronder in Lelystad en Almere. Kinderen kunnen hier klimmen, klauteren, springen en glijden in een veilige omgeving. De entreeprijs voor kinderen is €7,50 en volwassenen mogen gratis naar binnen. Ballorig is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Voor de vestiging in Lelystad kun je buslijn 1 of 5 nemen vanaf station Lelystad Centrum, en voor de vestiging in Almere kun je buslijn 1 of 3 nemen vanaf station Almere Centrum.

Goedkope uitjes voor volwassenen

1. Bezoek de Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is een uniek natuurgebied in Flevoland, waar je kunt genieten van de rust en de natuur. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld, zodat je op je eigen tempo het gebied kunt verkennen. Onderweg kom je grote grazers tegen, zoals konikpaarden en heckrunderen. De toegang tot het gebied is gratis. De Oostvaardersplassen zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf station Almere Buiten kun je buslijn 5 nemen richting Almere Oostvaarders.

2. Bezoek het Nieuw Land Erfgoedcentrum

Het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad vertelt het verhaal van de Zuiderzee, de inpoldering en de ontstaansgeschiedenis van Flevoland. Er zijn diverse tentoonstellingen en activiteiten voor jong en oud. De entreeprijs voor volwassenen is €9,50 en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar €5,50. Het Nieuw Land Erfgoedcentrum is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf station Lelystad Centrum kun je buslijn 3 nemen richting Lelystad Airport.

3. Bezoek de Bataviawerf

De Bataviawerf in Lelystad is een scheepswerf waar je een replica van het VOC-schip Batavia kunt bewonderen. Je kunt een rondleiding krijgen over het schip en in de werkplaatsen zien hoe het schip is gebouwd. De entreeprijs voor volwassenen is €12,50 en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar €7,50. De Bataviawerf is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf station Lelystad Centrum kun je buslijn 3 nemen richting Lelystad Airport.

Goedkope uitjes voor zowel gezinnen als volwassenen

1. Bezoek het Almeerderstrand

Het Almeerderstrand is een groot zandstrand aan het IJmeer, waar je heerlijk kunt zonnen, zwemmen en picknicken. Er zijn diverse horecagelegenheden en speeltoestellen voor kinderen. De toegang tot het strand is gratis. Het Almeerderstrand is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf station Almere Poort kun je buslijn 4 nemen richting Almere Haven.

2. Bezoek het Schokland Museum

Het Schokland Museum vertelt het verhaal van het voormalige eiland Schokland, dat nu midden in de Noordoostpolder ligt. Er zijn diverse tentoonstellingen en activiteiten voor jong en oud. De entreeprijs voor volwassenen is €7,50 en voor kinderen van 6 t/m 12 jaar €4,50. Het Schokland Museum is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf station Emmeloord kun je buslijn 141 nemen richting Kampen.

3. Bezoek het Klimbos Fun Forest

Het Klimbos Fun Forest in Almere is een avontuurlijk klimpark waar je op verschillende hoogtes kunt klimmen en klauteren. Er zijn diverse parcoursen voor zowel beginners als gevorderden. De entreeprijs voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar is €22,95. Het Klimbos Fun Forest is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf station Almere Muziekwijk kun je buslijn 5 nemen richting Almere Haven.

Met deze tips voor goedkope uitjes in Flevoland kun je een gezellig en betaalbaar dagje uit plannen. Veel plezier!

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »