Buy Ultram Tramadol Online Tramadol Online Price Tramadol Mexico Buy Cheap Tramadol Cod Delivery Tramadol To Buy
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Nederland » Tips voor goedkope uitjes in Drenthe

Tips voor goedkope uitjes in Drenthe

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Drenthe is een prachtige provincie in het noordoosten van Nederland, bekend om zijn uitgestrekte natuur, hunebedden en gezellige dorpjes. Er zijn tal van leuke en betaalbare uitjes te vinden in deze provincie, zowel voor gezinnen met kinderen als voor stellen of vriendengroepen. In dit artikel geven we je tips voor goedkope uitjes in Drenthe, zodat je optimaal kunt genieten van al het moois dat deze provincie te bieden heeft zonder een fortuin uit te geven.

Goedkope uitjes voor gezinnen met kinderen

Er zijn veel leuke en betaalbare activiteiten in Drenthe die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Hieronder vind je enkele suggesties.

1. Bezoek een hunebed

Drenthe staat bekend om zijn hunebedden, de prehistorische grafkamers die verspreid liggen over de provincie. Een bezoek aan een hunebed is niet alleen leerzaam, maar ook gratis! De bekendste hunebedden vind je in Borger, waar je ook het Hunebedcentrum kunt bezoeken. De toegang tot het centrum is niet gratis, maar met een prijs van ongeveer €5 per persoon is het zeker betaalbaar.

2. Kabouterland in Exloo

Kabouterland is een leuk en betaalbaar uitje voor gezinnen met jonge kinderen. In dit speelpark kunnen kinderen zich vermaken met kabouters, trollen, dieren en speeltoestellen. De toegangsprijs ligt rond de €8,50 per persoon, wat het een betaalbaar uitje maakt voor het hele gezin.

3. Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe

De Drentse Koe is een speelboerderij en ijssalon in Ruinerwold. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de speeltuin, terwijl ouders genieten van een kopje koffie of een ijsje. De toegang tot de speeltuin is gratis, je betaalt alleen voor het ijs en eventuele consumpties.

4. Bezoek een kinderboerderij

Drenthe heeft verschillende kinderboerderijen waar je gratis of voor een kleine bijdrage naartoe kunt gaan. Een bezoek aan een kinderboerderij is altijd een succes bij jonge kinderen. Enkele voorbeelden van kinderboerderijen in Drenthe zijn Kinderboerderij De Hofstede in Assen en Kinderboerderij De Beestenbult in Emmen.

Goedkope uitjes voor volwassenen

Ook voor volwassenen zijn er genoeg betaalbare uitjes te vinden in Drenthe. Hieronder enkele suggesties.

1. Fietsen of wandelen in de natuur

Drenthe staat bekend om zijn prachtige natuur, zoals het Nationaal Park Dwingelderveld en het Fochteloërveen. Trek eropuit met de fiets of te voet en geniet van de rust en de mooie omgeving. Fiets- en wandelroutes zijn vaak gratis te verkrijgen bij lokale VVV-kantoren of online te vinden.

2. Bezoek een museum

Drenthe heeft verschillende interessante musea die je voor een klein bedrag kunt bezoeken. Enkele voorbeelden zijn het Drents Museum in Assen, het Gevangenismuseum in Veenhuizen en het Veenpark in Barger-Compascuum. De toegangsprijzen variëren, maar liggen meestal rond de €10 per persoon.

3. Maak een stadswandeling

De steden Assen, Emmen en Meppel hebben een gezellig centrum waar je heerlijk kunt wandelen en winkelen. Maak een stadswandeling en ontdek de historische gebouwen, gezellige terrasjes en leuke winkels. Een stadswandeling is gratis en een leuke manier om een stad te leren kennen.

4. Bezoek een bierbrouwerij

In Drenthe zijn verschillende bierbrouwerijen te vinden waar je een rondleiding kunt krijgen en kunt proeven van de lokale bieren. Een voorbeeld is Brouwerij Maallust in Veenhuizen. De kosten voor een rondleiding en proeverij liggen meestal rond de €10 per persoon.

Bereikbaarheid en kosten

De meeste uitjes in Drenthe zijn goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Houd er wel rekening mee dat het openbaar vervoer in sommige delen van Drenthe minder frequent rijdt, dus het is aan te raden om vooraf de dienstregeling te checken. De kosten voor de uitjes variëren, maar zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er genoeg betaalbare opties voor een leuk dagje uit in Drenthe.

Conclusie

Drenthe is een prachtige provincie met veel te bieden voor zowel gezinnen met kinderen als volwassenen. Er zijn tal van goedkope uitjes te vinden, zoals het bezoeken van een hunebed, fietsen of wandelen in de natuur, het bezoeken van een museum of het maken van een stadswandeling. Met deze tips kun je optimaal genieten van al het moois dat Drenthe te bieden heeft zonder een fortuin uit te geven. Veel plezier!

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »