Tramadol Online Overnight Shipping Get Tramadol Online Legally Can You Purchase Tramadol Online Order Tramadol Online Canada
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Landen » Zuid-Amerika » Suriname

Suriname

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Suriname, gelegen in het noordoosten van Zuid-Amerika, is een land vol diversiteit, cultuur en natuurlijke schoonheid. Met een bevolking van ongeveer 600.000 mensen, is het een van de kleinste landen in Zuid-Amerika, maar het heeft veel te bieden aan reizigers die op zoek zijn naar een unieke en avontuurlijke ervaring. In dit artikel zullen we algemene informatie over Suriname delen, tips geven voor goedkoop reizen, overnachtingsmogelijkheden bespreken en enkele van de hoogtepunten van het land uitlichten.

Algemene informatie over Suriname

Suriname is een voormalige Nederlandse kolonie en heeft sinds 1975 haar onafhankelijkheid. De officiële taal is Nederlands, maar veel mensen spreken ook Sranantongo, een lokale Creoolse taal, en Engels. De munteenheid is de Surinaamse Dollar (SRD). Het klimaat is tropisch, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 27 graden Celsius en een hoge luchtvochtigheid. Het regenseizoen loopt van april tot augustus en van november tot februari, maar het is het hele jaar door warm en vochtig.

Suriname staat bekend om haar multiculturele samenleving, met invloeden van inheemse volkeren, Afrikaanse, Indiase, Javaanse en Chinese culturen. Dit is terug te zien in de architectuur, muziek, dans en vooral in de heerlijke Surinaamse keuken. De hoofdstad, Paramaribo, is een UNESCO Werelderfgoed en biedt een mix van koloniale gebouwen, moderne architectuur en levendige markten.

Goedkoop reizen in Suriname

Hoewel Suriname niet de goedkoopste bestemming in Zuid-Amerika is, zijn er manieren om kosten te besparen tijdens het reizen. Openbaar vervoer is een betaalbare optie voor het verkennen van het land. In Paramaribo zijn er minibussen, bekend als “lijnbussen”, die je voor een paar SRD naar verschillende delen van de stad kunnen brengen. Voor langere afstanden zijn er gedeelde taxi’s en bussen die naar andere steden en dorpen rijden.

Een andere manier om geld te besparen is door te kiezen voor lokale eetgelegenheden in plaats van toeristische restaurants. Probeer de heerlijke roti, bara of saoto soep bij een van de vele warungs (kleine eetstalletjes) of eethuisjes. Bovendien zijn er veel openluchtmarkten waar je verse groenten, fruit en lokale lekkernijen kunt kopen om zelf te bereiden.

Overnachtingsmogelijkheden in Suriname

Suriname biedt een scala aan accommodaties voor elk budget. In Paramaribo zijn er verschillende hostels en guesthouses waar je voor een redelijke prijs kunt overnachten. Enkele aanraders zijn:

 • Guesthouse Amice: een gezellig en betaalbaar guesthouse met een vriendelijke sfeer en een mooie tuin.
 • Hostel Zus & Zo: een populair hostel met een ontspannen sfeer, een bar en een restaurant.
 • Eco Resort Inn: een milieuvriendelijk hotel met comfortabele kamers en een zwembad.

Buiten de stad zijn er ook verschillende eco-lodges en resorts in het binnenland, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en de lokale cultuur kunt ervaren. Enkele voorbeelden zijn:

 • Danpaati River Lodge: een prachtige eco-lodge gelegen op een eiland in de Surinamerivier, waar je kunt genieten van de rust en de natuur.
 • Kabalebo Nature Resort: een afgelegen resort in het Amazoneregenwoud, ideaal voor natuurliefhebbers en avonturiers.
 • Isadou Resort: een kleinschalig resort aan de Gran Rio rivier, waar je kunt ontspannen in hangmatten en de lokale Saramaccaanse cultuur kunt ontdekken.

Hoogtepunten van Suriname

Suriname heeft veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur en avontuur. Enkele hoogtepunten die je niet mag missen zijn:

 • Paramaribo: de hoofdstad van Suriname, met haar historische houten gebouwen, levendige markten en multiculturele sfeer.
 • Galibi Natuurreservaat: een beschermd gebied aan de kust, waar je zeeschildpadden kunt zien nestelen en de lokale Caribische cultuur kunt ervaren.
 • Brownsberg Natuurpark: een prachtig natuurgebied met watervallen, wandelpaden en een adembenemend uitzicht over het Brokopondostuwmeer.
 • Bigi Pan: een indrukwekkend wetlandgebied, waar je talloze vogelsoorten, waaronder rode ibissen en flamingo’s, kunt spotten.
 • Commewijne: een historische plantagedistrict, waar je kunt fietsen langs oude plantages, forten en sluisjes.

Reismogelijkheden binnen Suriname

Suriname is een land met beperkte infrastructuur, wat het reizen soms uitdagend kan maken. De meeste wegen zijn geconcentreerd rond de kust, en veel gebieden in het binnenland zijn alleen bereikbaar per boot of vliegtuig. Er zijn verschillende lokale luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar afgelegen dorpen en eco-lodges, zoals Blue Wing Airlines en Gum Air.

Daarnaast zijn er verschillende reisorganisaties die tours en excursies aanbieden naar de hoogtepunten van Suriname. Het is aan te raden om een georganiseerde tour te boeken, vooral als je het binnenland wilt verkennen, aangezien de logistiek en communicatie soms ingewikkeld kunnen zijn.

Suriname is een fascinerende bestemming met een unieke mix van culturen, prachtige natuur en avontuurlijke activiteiten. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, cultuur of avontuur, Suriname heeft het allemaal. We hopen dat deze informatie en tips je zullen helpen bij het plannen van een onvergetelijke reis naar dit bijzondere land.

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »