By Tramadol Online Tramadol Buy Online Europe Tramadol Order Online Tramadol 50Mg Tramadol Online Legal Order Tramadol Overnight Mastercard Tramadol Buy Europe
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Landen » Midden-Oosten » Israël

Israël

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Israël is een fascinerend en divers land, gelegen in het Midden-Oosten en grenzend aan de Middellandse Zee. Het land heeft een rijke geschiedenis en is het kruispunt van drie grote religies: het jodendom, het christendom en de islam. Israël biedt een unieke mix van oude en moderne cultuur, prachtige natuur en heerlijke gastronomie. In dit artikel geven we je algemene informatie over Israël, tips voor goedkoop reizen, overnachtingsmogelijkheden, hoogtepunten en reismogelijkheden binnen het land.

Algemene informatie over Israël

Israël is een relatief klein land, met een oppervlakte van ongeveer 22.000 vierkante kilometer. Het land heeft een bevolking van ongeveer 9 miljoen mensen, waarvan het merendeel Joods is. De officiële taal is Hebreeuws, maar veel mensen spreken ook Engels, vooral in toeristische gebieden. De munteenheid is de Israëlische sjekel (ILS).

Het klimaat in Israël varieert van een mediterraan klimaat in het noorden en langs de kust, tot een woestijnklimaat in het zuiden. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild en nat zijn. De beste tijd om Israël te bezoeken is in het voorjaar (april-mei) of het najaar (september-oktober), wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de natuur op zijn mooist is.

Goedkoop reizen in Israël

Hoewel Israël over het algemeen duurder is dan veel andere landen, zijn er manieren om kosten te besparen tijdens je reis. Een van de beste manieren om geld te besparen is door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Bussen en treinen zijn relatief goedkoop en verbinden de meeste steden en toeristische bestemmingen. Een andere optie is het huren van een auto, wat vooral handig is als je van plan bent om meer afgelegen gebieden te verkennen.

Eten in Israël kan ook goedkoop zijn als je kiest voor lokale eetgelegenheden en straatvoedsel, zoals falafel, shawarma en hummus. Bovendien zijn er in veel steden en dorpen lokale markten waar je verse producten en lokale specialiteiten kunt kopen voor een fractie van de prijs van restaurants.

Overnachtingsmogelijkheden in Israël

Israël biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, van budgetvriendelijke hostels tot luxe hotels. Hier zijn enkele aanbevelingen voor goede hotels in verschillende prijsklassen:

Budgetvriendelijke opties

1. Abraham Hostel (Jeruzalem, Tel Aviv en Nazareth): Dit populaire hostelketen biedt betaalbare slaapzalen en privékamers, evenals een gezellige gemeenschappelijke ruimte en een breed scala aan activiteiten en excursies.

2. The Post Hostel (Jeruzalem): Gelegen in het centrum van Jeruzalem, biedt dit moderne hostel zowel slaapzalen als privékamers, evenals een dakterras met een prachtig uitzicht op de stad.

Middenklasse hotels

1. Cinema Hotel (Tel Aviv): Dit boetiekhotel is gevestigd in een voormalige bioscoop en biedt unieke kamers met een filmthema, evenals een dakterras met uitzicht op de stad.

2. Kibbutz Ein Gedi Hotel (Dode Zee): Dit hotel, gelegen in een prachtige kibboets aan de oevers van de Dode Zee, biedt comfortabele kamers en een scala aan faciliteiten, waaronder een spa en een botanische tuin.

Luxe hotels

1. The Setai (Tel Aviv): Dit vijfsterrenhotel is gevestigd in een gerestaureerd Ottomaans gebouw en biedt luxe kamers, een zwembad en een spa, evenals een uitstekend restaurant.

2. The King David Hotel (Jeruzalem): Dit iconische hotel, gelegen in het hart van Jeruzalem, biedt elegante kamers, een prachtig uitzicht op de Oude Stad en een scala aan eersteklas faciliteiten.

Hoogtepunten en bezienswaardigheden in Israël

Israël heeft een schat aan bezienswaardigheden en ervaringen te bieden. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je reis:

1. Jeruzalem: De hoofdstad van Israël is een must-see voor elke bezoeker. De Oude Stad, met zijn smalle straatjes en heilige plaatsen zoals de Klaagmuur, de Heilig Grafkerk en de Rotskoepel, is een fascinerende plek om te verkennen.

2. Tel Aviv: Deze bruisende stad aan de Middellandse Zee staat bekend om zijn levendige nachtleven, prachtige stranden en moderne architectuur. Bezoek het oude havengebied van Jaffa en het trendy Neve Tzedek voor een mix van oud en nieuw.

3. De Dode Zee: Een bezoek aan de Dode Zee, het laagste punt op aarde, is een unieke ervaring. Drijf in het zoute water, bedek jezelf met helende modder en geniet van de prachtige woestijnlandschappen.

4. Masada: Deze oude vesting, gelegen op een afgelegen rotsplateau, is een symbool van Joodse heldendom en doorzettingsvermogen. Beklim de slangenpad of neem de kabelbaan naar de top voor een adembenemend uitzicht op de Dode Zee en de omliggende woestijn.

5. De Baha’i-tuinen in Haifa: Deze prachtige terrastuinen, die zich uitstrekken over 19 niveaus op de hellingen van de Karmelberg, zijn een eerbetoon aan de Baha’i-religie en een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Israël.

Reismogelijkheden binnen Israël

Israël heeft een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer, waaronder bussen, treinen en gedeelde taxi’s (sheruts). Bussen zijn de meest voorkomende vorm van vervoer en verbinden de meeste steden en dorpen. Treinen zijn een comfortabele en snelle optie voor langere afstanden, zoals tussen Tel Aviv en Haifa of Jeruzalem.

Een andere optie is het huren van een auto, wat je de vrijheid geeft om in je eigen tempo te reizen en meer afgelegen gebieden te verkennen. Houd er echter rekening mee dat het verkeer in grote steden druk kan zijn en dat parkeren soms lastig is.

Als je van plan bent om de Palestijnse gebieden te bezoeken, zoals Bethlehem of Ramallah, zijn er speciale bussen en taxi’s die deze bestemmingen bedienen vanuit Jeruzalem. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de huidige veiligheidssituatie en de benodigde documenten bij je hebt.

Israël is een fascinerend en veelzijdig land dat zowel geschiedenisliefhebbers als natuurliefhebbers zal aanspreken. Met zijn rijke culturele erfgoed, prachtige landschappen en vriendelijke bevolking is het een bestemming die je zeker niet mag missen.

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »