Tramadol Cheap Cod Order Tramadol Online Uk Order Tramadol Overnight Shipping Tramadol Online Overnight 180
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Landen » Midden-Oosten » Syrië

Syrië

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Syrië, officieel de Arabische Republiek Syrië, is een land in het Midden-Oosten dat grenst aan Libanon, Israël, Jordanië, Irak en Turkije. Het land heeft een rijke geschiedenis en een diverse cultuur, met invloeden van verschillende beschavingen die door de eeuwen heen in het gebied hebben geleefd. Helaas heeft Syrië de afgelopen jaren te maken gehad met een verwoestende burgeroorlog, waardoor het toerisme sterk is afgenomen. Desondanks zijn er nog steeds veel prachtige bezienswaardigheden en ervaringen te ontdekken in dit fascinerende land.

Goedkoop reizen door Syrië

Hoewel de situatie in Syrië momenteel onstabiel is, zijn er nog steeds mogelijkheden om het land te bezoeken en te verkennen. Goedkoop reizen door Syrië kan een uitdaging zijn, maar met enige voorbereiding en flexibiliteit is het zeker mogelijk. Een van de beste manieren om geld te besparen tijdens het reizen is door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Bussen en minibusjes zijn de meest voorkomende vormen van openbaar vervoer in Syrië en zijn relatief goedkoop. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van het openbaar vervoer kan variëren, afhankelijk van de regio en de huidige situatie in het land.

Een andere manier om goedkoop door Syrië te reizen, is door te liften. Hoewel dit niet voor iedereen geschikt is, kan het een avontuurlijke en budgetvriendelijke manier zijn om het land te verkennen. Zorg er wel voor dat je op de hoogte bent van de veiligheidssituatie in het gebied waar je van plan bent te liften en neem altijd voorzorgsmaatregelen om je eigen veiligheid te waarborgen.

Overnachten in Syrië: van budget tot luxe

Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in Syrië, variërend van budgetvriendelijke hostels tot luxueuze hotels. Houd er echter rekening mee dat de beschikbaarheid en kwaliteit van accommodaties sterk kunnen variëren, afhankelijk van de regio en de huidige situatie in het land.

Enkele goede hotels in Syrië zijn:

1. Sheraton Damascus Hotel
Dit vijfsterrenhotel is gelegen in de hoofdstad Damascus en biedt luxe accommodatie en uitstekende faciliteiten, waaronder een zwembad, fitnesscentrum en diverse restaurants. Het hotel is ideaal gelegen om de vele bezienswaardigheden van de stad te verkennen, zoals de Oude Stad en de Umayyad Moskee.

2. Cham Palace Hotel
Dit viersterrenhotel in Aleppo biedt comfortabele kamers en een scala aan faciliteiten, waaronder een restaurant, bar en zwembad. Het hotel is gunstig gelegen nabij het historische centrum van de stad, waar je de indrukwekkende Citadel van Aleppo en de Grote Moskee kunt bezoeken.

3. Al Pasha Hotel
Dit charmante boetiekhotel is gevestigd in een historisch gebouw in het hart van de oude stad van Damascus. Het hotel biedt stijlvolle kamers en een sfeervolle binnenplaats, waar je kunt genieten van traditionele Syrische gerechten. De Oude Stad en de Umayyad Moskee liggen op loopafstand van het hotel.

Hoogtepunten en bezienswaardigheden in Syrië

Syrië heeft een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele hoogtepunten zijn:

1. Damascus
De hoofdstad van Syrië is een van de oudste continu bewoonde steden ter wereld en staat bekend om zijn prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden. Bezoek de Oude Stad, waar je de indrukwekkende Umayyad Moskee, het Nationaal Museum en de levendige soeks kunt verkennen.

2. Palmyra
Deze oude stad, gelegen in de Syrische woestijn, was ooit een belangrijk handelscentrum en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoewel Palmyra zwaar beschadigd is geraakt tijdens de burgeroorlog, zijn er nog steeds indrukwekkende ruïnes te bewonderen, zoals de Tempel van Bel en het Romeinse theater.

3. Krak des Chevaliers
Dit indrukwekkende kruisvaarderskasteel, gelegen op een heuvel in het westen van Syrië, is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen ter wereld. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap en is een must-see voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Reismogelijkheden binnen Syrië

Er zijn verschillende manieren om door Syrië te reizen, afhankelijk van je budget en voorkeuren. Zoals eerder vermeld, zijn bussen en minibusjes de meest voorkomende vormen van openbaar vervoer in het land. Daarnaast zijn er ook treinverbindingen tussen enkele grote steden, zoals Damascus, Aleppo en Homs. Houd er echter rekening mee dat de dienstregeling en betrouwbaarheid van treinen kan variëren, afhankelijk van de huidige situatie in het land.

Als je liever meer vrijheid en flexibiliteit hebt tijdens het reizen, kun je overwegen om een auto te huren. Dit stelt je in staat om op eigen tempo het land te verkennen en bezienswaardigheden te bezoeken die misschien niet gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Houd er echter rekening mee dat autorijden in Syrië uitdagend kan zijn, vooral in drukke steden en op slecht onderhouden wegen. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van de lokale verkeersregels en veiligheidssituatie voordat je besluit om een auto te huren.

Al met al biedt Syrië een unieke en fascinerende reiservaring, met een rijke geschiedenis, prachtige bezienswaardigheden en een gastvrije cultuur. Hoewel de huidige situatie in het land uitdagend is, zijn er nog steeds veel mogelijkheden om dit bijzondere land te ontdekken en te genieten van alles wat het te bieden heeft.

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »