Tramadol Purchase Fedex Non Prescription Tramadol Online Order 180 Tramadol Cod Tramadol Mastercard Get Tramadol Online Uk Purchase Tramadol Cod Fedex
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Landen » Europa » Macedonië

Macedonië

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Macedonië, officieel de Republiek Noord-Macedonië, is een land gelegen in het zuidoosten van Europa op de Balkan. Het land wordt omringd door Kosovo, Servië, Bulgarije, Griekenland en Albanië. Macedonië heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met invloeden van zowel de Griekse, Romeinse, Ottomaanse als Slavische beschavingen. In dit artikel ontdek je hoe je goedkoop door Macedonië kunt reizen, waar je kunt overnachten en welke hoogtepunten je zeker niet mag missen.

Goedkoop reizen door Macedonië

Macedonië is een relatief goedkoop land om te bezoeken, zeker in vergelijking met West-Europese landen. De lokale munteenheid is de Macedonische denar (MKD), waarbij 1 euro ongeveer gelijk is aan 61 MKD. Om goedkoop door Macedonië te reizen, zijn er verschillende opties.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Macedonië is goedkoop en redelijk betrouwbaar. Bussen zijn de meest voorkomende vorm van openbaar vervoer en verbinden de meeste steden en dorpen met elkaar. Een busrit van de hoofdstad Skopje naar het populaire Ohrid kost bijvoorbeeld slechts ongeveer 10 euro. Treinen zijn ook beschikbaar, maar het spoorwegnetwerk is beperkt en de treinen zijn vaak langzamer dan bussen.

Auto huren

Een andere optie om door Macedonië te reizen is het huren van een auto. Dit geeft je de vrijheid om op eigen tempo het land te verkennen en afgelegen gebieden te bezoeken die niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Autoverhuurbedrijven zijn te vinden in de grotere steden en op de luchthavens. De prijzen voor het huren van een auto beginnen bij ongeveer 20 euro per dag, afhankelijk van het type auto en de huurperiode.

Overnachtingsmogelijkheden in Macedonië

In Macedonië zijn er verschillende soorten accommodaties beschikbaar, variërend van budgetopties zoals hostels en guesthouses tot luxueuze hotels en resorts. Hieronder worden enkele goede hotels in Macedonië uitgelicht.

Skopje: Hotel Super 8

Hotel Super 8 is een betaalbaar en comfortabel hotel in het centrum van Skopje, op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Oude Bazaar en het Macedonië-plein. Het hotel biedt moderne kamers met airconditioning, gratis WiFi en een ontbijtbuffet. De prijzen beginnen bij ongeveer 30 euro per nacht voor een tweepersoonskamer.

Ohrid: Villa Kale

Villa Kale is een charmant hotel gelegen in het historische centrum van Ohrid, dicht bij het meer en de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de St. Jovan Kaneo-kerk en het oude amfitheater. Het hotel beschikt over gezellige kamers met een traditionele inrichting, gratis WiFi en een terras met uitzicht op het meer. De prijzen beginnen bij ongeveer 40 euro per nacht voor een tweepersoonskamer.

Bitola: Hotel Epinal

Hotel Epinal is een modern en stijlvol hotel in het centrum van Bitola, op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Sirok Sokak-straat en de oude bazaar. Het hotel biedt ruime kamers met airconditioning, gratis WiFi, een spa- en wellnesscentrum en een restaurant. De prijzen beginnen bij ongeveer 50 euro per nacht voor een tweepersoonskamer.

Hoogtepunten van Macedonië

Macedonië heeft veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur en geschiedenis. Hieronder worden enkele hoogtepunten van het land beschreven.

Skopje

De hoofdstad Skopje is een fascinerende stad met een mix van moderne en historische architectuur. Enkele hoogtepunten zijn het Macedonië-plein met het standbeeld van Alexander de Grote, de Oude Bazaar en het fort Kale. Daarnaast zijn er diverse musea te bezoeken, zoals het Holocaust Memorial Center en het Museum van de Macedonische Strijd.

Ohrid

Ohrid is een prachtige stad aan het gelijknamige meer en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad staat bekend om zijn vele kerken, zoals de St. Jovan Kaneo-kerk en de St. Sofia-kerk. Daarnaast zijn er diverse archeologische vindplaatsen te bezoeken, zoals het oude amfitheater en de Samuil’s Fortress.

Mavrovo National Park

Mavrovo National Park is het grootste nationale park van Macedonië en biedt een indrukwekkend landschap met bergen, bossen, meren en rivieren. Het park is ideaal voor outdoor-activiteiten zoals wandelen, fietsen, vissen en skiën in de winter. Een van de hoogtepunten van het park is het klooster van St. Jovan Bigorski, dat bekend staat om zijn prachtige houtsnijwerk.

Bitola

Bitola is de op een na grootste stad van Macedonië en staat bekend om zijn levendige sfeer en historische bezienswaardigheden. De belangrijkste straat, Sirok Sokak, is een populaire plek om te winkelen, eten en mensen te kijken. Daarnaast zijn er diverse musea te bezoeken, zoals het Heraclea Lyncestis archeologisch park en het Bitola Museum.

Reismogelijkheden binnen Macedonië

Er zijn verschillende manieren om naar en binnen Macedonië te reizen. De belangrijkste internationale luchthaven is Skopje Alexander de Grote Airport, met verbindingen naar diverse Europese steden. Daarnaast zijn er grensovergangen met de buurlanden Kosovo, Servië, Bulgarije, Griekenland en Albanië, die bereikbaar zijn met de bus of auto.

Binnen Macedonië zijn er verschillende vervoersopties, zoals eerder beschreven in dit artikel. Het openbaar vervoer, met name bussen, is de meest voorkomende en goedkope manier om door het land te reizen. Daarnaast is het huren van een auto een goede optie voor meer vrijheid en flexibiliteit tijdens je reis.

Met deze tips en informatie ben je klaar om het prachtige Macedonië te ontdekken en te genieten van alles wat dit bijzondere land te bieden heeft. Veel plezier op je reis!

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »