Buying Tramadol Online Cheap Tramadol Buy Cheap Buying Tramadol From India Tramadol Online Texas Tramadol Cheap Overnight Order Tramadol Online Cod Overnight
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Landen » Azië » Noord-Korea

Noord-Korea

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Noord-Korea, officieel bekend als de Democratische Volksrepubliek Korea (DVRK), is een land gelegen in Oost-Azië op het Koreaanse schiereiland. Het land grenst aan China, Rusland en Zuid-Korea. Noord-Korea staat bekend om zijn gesloten en geïsoleerde karakter, wat het een unieke en mysterieuze reisbestemming maakt. In dit artikel lees je meer over het reizen naar en door Noord-Korea, overnachtingsmogelijkheden, hoogtepunten en reismogelijkheden binnen het land.

Goedkoop reizen door Noord-Korea

Reizen naar Noord-Korea is niet goedkoop, maar er zijn manieren om de kosten enigszins te drukken. De meeste reizigers bezoeken Noord-Korea via georganiseerde groepsreizen, die vaak inclusief vervoer, accommodatie, maaltijden en een gids zijn. Door te kiezen voor een groepsreis met meer deelnemers, kunnen de kosten per persoon lager uitvallen. Daarnaast zijn er soms speciale aanbiedingen of kortingen beschikbaar voor bepaalde reisperiodes of evenementen.

Het is belangrijk om te weten dat individueel reizen door Noord-Korea niet mogelijk is. Je bent verplicht om met een gids te reizen en je kunt niet zomaar van de ene naar de andere plek gaan. Dit betekent dat je weinig invloed hebt op de kosten van vervoer en accommodatie, aangezien deze door de reisorganisatie worden geregeld.

Overnachten in Noord-Korea: van eenvoudige hotels tot luxe accommodaties

In Noord-Korea zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden, variërend van eenvoudige hotels tot luxe accommodaties. De meeste hotels zijn te vinden in de hoofdstad Pyongyang, maar ook in andere steden en toeristische gebieden zijn er accommodaties beschikbaar. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en faciliteiten van hotels in Noord-Korea over het algemeen lager zijn dan in andere landen.

Enkele goede hotels in Noord-Korea zijn:

Yanggakdo International Hotel

Het Yanggakdo International Hotel is een van de bekendste hotels in Pyongyang en wordt vaak gebruikt voor internationale bezoekers. Het hotel ligt op een eiland in de Taedong-rivier en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Het hotel beschikt over diverse faciliteiten, zoals een zwembad, bowlingbaan, karaokebar en een draaiend restaurant op de bovenste verdieping.

Koryo Hotel

Het Koryo Hotel is een ander populair hotel in Pyongyang, gelegen in het centrum van de stad. Het hotel heeft een indrukwekkende lobby met een grote mozaïekmuur en biedt diverse faciliteiten, zoals een zwembad, fitnessruimte, winkels en verschillende restaurants en bars.

Hyangsan Hotel

Het Hyangsan Hotel is een luxe hotel gelegen aan de voet van de berg Myohyang, een populaire toeristische bestemming in Noord-Korea. Het hotel beschikt over comfortabele kamers, een binnenzwembad, sauna, fitnessruimte en diverse eetgelegenheden.

Hoogtepunten van Noord-Korea: cultuur, natuur en historie

Noord-Korea heeft een aantal interessante bezienswaardigheden en hoogtepunten die je tijdens je reis kunt bezoeken. Enkele van deze hoogtepunten zijn:

Pyongyang

De hoofdstad van Noord-Korea is een fascinerende stad met indrukwekkende monumenten, zoals de Juche-toren, het Mansudae Grand Monument en de Triomfboog. Daarnaast zijn er diverse musea te bezoeken, zoals het Koreaanse Oorlogsmuseum en het Internationaal Vriendschapsexpositiehuis.

DMZ en Panmunjom

De gedemilitariseerde zone (DMZ) is de grens tussen Noord- en Zuid-Korea en een van de meest gespannen plekken ter wereld. Tijdens een bezoek aan de DMZ kun je onder begeleiding van militaire gidsen de grens en het dorp Panmunjom bezoeken, waar de wapenstilstand tussen beide landen werd ondertekend.

Mount Paektu

Mount Paektu is de hoogste berg van het Koreaanse schiereiland en een heilige plek in de Koreaanse cultuur. De berg is tevens een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, vanwege het prachtige landschap en de heldere kratermeer Heaven Lake.

Kaeson Funfair

De Kaeson Funfair is een pretpark in Pyongyang, waar je een unieke kijk krijgt op de Noord-Koreaanse vrijetijdsbesteding. Het park beschikt over diverse attracties, zoals een reuzenrad, achtbaan en botsauto’s.

Reismogelijkheden binnen Noord-Korea: beperkt maar bijzonder

Zoals eerder vermeld, is individueel reizen door Noord-Korea niet mogelijk en ben je verplicht om met een gids te reizen. Dit betekent dat de reismogelijkheden binnen het land beperkt zijn. De meeste reizen worden georganiseerd door staatsbedrijven en volgen vaste routes en programma’s.

Vervoer binnen Noord-Korea gebeurt voornamelijk per bus, auto of trein. De wegen zijn over het algemeen rustig en in redelijke staat, maar reistijden kunnen lang zijn vanwege de beperkte snelheden en controles onderweg. Treinreizen in Noord-Korea zijn een bijzondere ervaring, met oude treinstellen en een langzaam tempo. Houd er rekening mee dat de treinen vaak niet voorzien zijn van airconditioning en dat de faciliteiten aan boord beperkt zijn.

Hoewel reizen naar en door Noord-Korea een unieke en bijzondere ervaring is, is het belangrijk om je bewust te zijn van de beperkingen en regels die gelden in het land. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent en respect toont voor de lokale cultuur en gebruiken.

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »