Tramadol Online Prescription Uk Order Tramadol From Uk Cheap Tramadol Cod Overnight Tramadol With Paypal
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Landen » Afrika » Eritrea

Eritrea

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Eritrea is een intrigerend en relatief onbekend land in de Hoorn van Afrika. Het land grenst aan Ethiopië, Soedan en Djibouti en heeft een kustlijn aan de Rode Zee. Eritrea heeft een rijke geschiedenis en een unieke mix van culturen, wat het een interessante bestemming maakt voor avontuurlijke reizigers. In dit artikel lees je alles over goedkoop reizen door Eritrea, overnachtingsmogelijkheden, hoogtepunten en reismogelijkheden binnen het land.

Algemene informatie over Eritrea

Eritrea heeft een oppervlakte van ongeveer 117.600 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 3,5 miljoen mensen. De hoofdstad van het land is Asmara, een stad met een unieke architectuur die invloeden van Italiaanse koloniale gebouwen combineert met traditionele Eritrese stijlen. De officiële talen zijn Tigrinya, Arabisch en Engels, maar er worden ook veel andere talen gesproken, zoals Saho, Bilen en Tigre.

Het klimaat in Eritrea varieert van een heet en droog woestijnklimaat aan de kust tot een koeler en natter hooglandklimaat in het binnenland. De beste tijd om Eritrea te bezoeken is tijdens de droge periode van oktober tot maart, wanneer de temperaturen aangenamer zijn en er minder kans is op regen.

Goedkoop reizen door Eritrea

Hoewel Eritrea geen typische budgetbestemming is, zijn er manieren om de kosten van je reis te minimaliseren. Een van de beste manieren om geld te besparen is door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Bussen en minibusjes zijn de meest voorkomende vormen van openbaar vervoer in Eritrea en zijn relatief goedkoop. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit van de voertuigen en de wegen kan variëren en dat reizen soms oncomfortabel kan zijn.

Een andere manier om geld te besparen is door te eten in lokale restaurants en straatkraampjes. Eritrese gerechten zijn heerlijk en vaak goedkoop, vooral als je kiest voor traditionele gerechten zoals injera (een soort pannenkoek) met verschillende soorten stoofschotels en salades.

Overnachtingsmogelijkheden in Eritrea

Eritrea biedt een scala aan accommodatiemogelijkheden, variërend van eenvoudige pensions tot luxere hotels. In de grotere steden, zoals Asmara en Massawa, vind je een grotere selectie van accommodaties, terwijl je in kleinere steden en dorpen mogelijk minder keuze hebt.

Enkele goede hotels in Eritrea

Als je op zoek bent naar een comfortabel verblijf in Eritrea, zijn er enkele hotels die de moeite waard zijn om te overwegen:

1. Asmara Palace Hotel – Dit luxe hotel in de hoofdstad Asmara biedt ruime kamers, een zwembad, een fitnesscentrum en diverse eetgelegenheden. Het is een uitstekende keuze voor reizigers die op zoek zijn naar comfort en voorzieningen.

2. Dahlak Hotel – Gelegen in de kuststad Massawa, is dit hotel een goede optie voor reizigers die de Rode Zee willen verkennen. Het hotel beschikt over eenvoudige maar comfortabele kamers en een restaurant met uitzicht op zee.

3. Crystal Hotel – Dit hotel in Asmara biedt betaalbare kamers met eigen badkamer en een centrale locatie, waardoor het een goede uitvalsbasis is om de stad te verkennen.

Hoogtepunten van Eritrea

Eritrea heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke en ongerepte bestemming. Enkele hoogtepunten van het land zijn:

1. Asmara – De hoofdstad van Eritrea staat bekend om zijn prachtige architectuur, waaronder de Fiat Tagliero, een voormalig benzinestation in de vorm van een vliegtuig, en de kathedraal van Asmara, een indrukwekkend voorbeeld van Italiaanse koloniale architectuur.

2. Massawa – Deze historische havenstad aan de Rode Zee heeft een charmante oude stad met smalle straatjes, kleurrijke markten en prachtige Ottomaanse en Italiaanse architectuur. Massawa is ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de nabijgelegen Dahlak-archipel, een groep eilanden met prachtige koraalriffen en ongerepte stranden.

3. Dekebat – Dit kleine stadje in het zuiden van Eritrea is de toegangspoort tot het nationale park Semenawi Bahri, een beschermd gebied met een spectaculair berglandschap, watervallen en een rijke biodiversiteit.

4. Qohaito – Deze oude archeologische vindplaats in het zuidoosten van Eritrea bevat ruïnes van een oude stad, waaronder tempels, paleizen en een indrukwekkende necropolis. De omgeving biedt ook prachtige wandelmogelijkheden en panoramische uitzichten over de omliggende bergen en valleien.

Reismogelijkheden binnen Eritrea

Reizen binnen Eritrea kan een uitdaging zijn, vooral vanwege de beperkte infrastructuur en het gebrek aan betrouwbare openbaarvervoersdiensten. De meeste reizigers kiezen ervoor om met de bus of minibus te reizen, hoewel dit soms oncomfortabel kan zijn en lange reistijden kan betekenen. Een andere optie is om een auto met chauffeur te huren, wat meer comfort en flexibiliteit biedt, maar ook duurder kan zijn.

Voor reizigers met een beperkt budget is het belangrijk om te weten dat Eritrea geen uitgebreid netwerk van budgetaccommodaties heeft, zoals hostels of goedkope pensions. Het is daarom aan te raden om vooraf je accommodatie te boeken en je reisroute zorgvuldig te plannen om onaangename verrassingen te voorkomen.

Als je van plan bent om Eritrea te bezoeken, is het belangrijk om je bewust te zijn van de lokale wetten en gebruiken. Het land heeft strenge regels met betrekking tot het fotograferen van overheidsgebouwen en militaire installaties, en het is belangrijk om toestemming te vragen voordat je foto’s maakt van lokale mensen. Daarnaast is het raadzaam om je te kleden in conservatieve kleding, vooral in landelijke gebieden en religieuze plaatsen.

Met zijn unieke cultuur, prachtige landschappen en fascinerende geschiedenis is Eritrea een bestemming die het ontdekken waard is voor avontuurlijke reizigers. Door je reis zorgvuldig te plannen en rekening te houden met de lokale gebruiken en beperkingen, kun je een onvergetelijke ervaring opdoen in dit bijzondere land.

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »