Tramadol Europe Buy Ordering Tramadol Online Uk Order Cheap Tramadol Overnight Tramadol Order Cod Tramadol Visa Overnight
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Landen » Afrika » Angola

Angola

PLAN HIER JE (VAKANTIE) REIS 

Angola, gelegen in het zuidwesten van Afrika, is een land met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een diverse cultuur. Hoewel het land in het verleden te kampen heeft gehad met burgeroorlogen en politieke onrust, is Angola tegenwoordig een veilige en opkomende reisbestemming. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Angola en geven we je tips over hoe je goedkoop door het land kunt reizen, waar je kunt overnachten en welke hoogtepunten je zeker niet mag missen.

Algemene informatie over Angola

Angola is het op zes na grootste land van Afrika en heeft een oppervlakte van 1.246.700 vierkante kilometer. Het land grenst aan Namibië, Zambia, de Democratische Republiek Congo en de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van Angola is Luanda, een bruisende stad met een mix van moderne architectuur en historische bezienswaardigheden. De officiële taal is Portugees, maar er worden ook verschillende inheemse talen gesproken. De munteenheid is de Angolese kwanza (AOA).

Angola heeft een tropisch klimaat met een regenseizoen van november tot april en een droog seizoen van mei tot oktober. De beste tijd om het land te bezoeken is tijdens het droge seizoen, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de wegen beter begaanbaar zijn.

Goedkoop reizen door Angola

Hoewel Angola niet de goedkoopste reisbestemming is, zijn er verschillende manieren om kosten te besparen tijdens je reis. Een van de beste manieren om goedkoop door het land te reizen, is door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Bussen en minibusjes, ook wel candongueiros genoemd, zijn de meest voorkomende vormen van openbaar vervoer en zijn relatief goedkoop. Houd er echter rekening mee dat deze voertuigen vaak overvol zijn en niet altijd even comfortabel.

Een andere optie is om een auto te huren, maar dit kan prijzig zijn. Het is aan te raden om een 4×4 te huren, aangezien veel wegen in Angola in slechte staat verkeren. Zorg er ook voor dat je een internationaal rijbewijs hebt en bekend bent met de verkeersregels in Angola.

Om kosten te besparen op eten en drinken, kun je het beste lokale eetgelegenheden en markten bezoeken. Hier vind je heerlijke Angolese gerechten voor een fractie van de prijs van restaurants in toeristische gebieden.

Overnachtingsmogelijkheden in Angola

Angola biedt een scala aan overnachtingsmogelijkheden, variërend van budgetvriendelijke hostels tot luxe hotels. In de grotere steden, zoals Luanda, vind je een grotere selectie aan accommodaties, terwijl je in kleinere steden en dorpen mogelijk minder keuze hebt.

Enkele goede hotels in Angola

Om je op weg te helpen, hebben we enkele goede hotels in Angola op een rijtje gezet:

1. Epic Sana Luanda Hotel: Dit luxe vijfsterrenhotel is gelegen in het hart van Luanda en biedt moderne kamers, een zwembad, een spa en diverse eetgelegenheden.

2. Hotel Alvalade: Dit viersterrenhotel ligt dicht bij de luchthaven van Luanda en beschikt over comfortabele kamers, een zwembad en een restaurant.

3. Hotel Ritz Sumbe: Gelegen aan de kust in de stad Sumbe, biedt dit hotel prachtige uitzichten op de oceaan, comfortabele kamers en een restaurant.

4. Iu Hotel Lubango: Dit budgetvriendelijke hotel in Lubango biedt eenvoudige, maar schone kamers en een ontbijtbuffet.

Hoogtepunten van Angola

Angola heeft veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur en geschiedenis. Hier zijn enkele hoogtepunten die je zeker niet mag missen tijdens je reis:

1. Luanda: De hoofdstad van Angola is een bruisende stad met een mix van moderne architectuur en historische bezienswaardigheden, zoals het Fortaleza de São Miguel en het Nationaal Museum van Slavernij.

2. Kissama National Park: Dit prachtige natuurpark ligt op ongeveer 70 kilometer van Luanda en is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder olifanten, giraffen en antilopen.

3. Kalandula Falls: Deze indrukwekkende watervallen zijn een van de grootste van Afrika en zijn zeker een bezoek waard. De watervallen zijn het meest spectaculair tijdens het regenseizoen.

4. Lubango: Deze stad in het zuiden van Angola staat bekend om zijn prachtige landschappen, waaronder de Tundavala-kloof en de Serra da Leba-pas.

5. Benguela: Deze kuststad heeft een rijke geschiedenis en is de perfecte plek om te ontspannen aan het strand of om de historische bezienswaardigheden, zoals het Forte de São Filipe, te verkennen.

Reismogelijkheden binnen Angola

Binnen Angola zijn er verschillende manieren om van de ene plaats naar de andere te reizen. Zoals eerder vermeld, zijn bussen en minibusjes de meest voorkomende vormen van openbaar vervoer. Daarnaast zijn er ook treinverbindingen tussen enkele steden, zoals Luanda, Malanje en Lobito. Houd er echter rekening mee dat treinreizen in Angola vaak langzaam en oncomfortabel kunnen zijn.

Voor langere afstanden is vliegen een snellere en comfortabelere optie. Angola heeft verschillende luchthavens, waaronder internationale luchthavens in Luanda en Lubango. De nationale luchtvaartmaatschappij TAAG Angola Airlines biedt binnenlandse vluchten aan tussen de belangrijkste steden.

Angola is een fascinerend land met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een diverse cultuur. Door gebruik te maken van de tips in dit artikel, kun je een onvergetelijke reis door Angola beleven zonder de hoofdprijs te betalen. Ontdek de bruisende hoofdstad Luanda, bewonder de indrukwekkende Kalandula Falls en geniet van de prachtige landschappen in Lubango. Angola wacht op je!

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »