Tramadol Online American Express Tramadol 100Mg Online Tramadol Buyers Order Cheap Tramadol Online Tramadol Online Overnight Shipping
Goedkoop vliegen en reizen
Home » Inspiratie » Kampeer reizen

Kampeer reizen

Algemene informatie over kamperen

Kamperen is een populaire manier om vakantie te vieren en wordt gekenmerkt door het verblijven in een tent, caravan, camper of ander mobiel verblijfsmiddel op een camping of andere kampeerlocatie. Kamperen biedt de mogelijkheid om dicht bij de natuur te zijn, te genieten van het buitenleven en te ontspannen in een rustige omgeving.

Tijdens het kamperen ben je veelal zelfvoorzienend en maak je gebruik van faciliteiten op de camping zoals sanitaire voorzieningen, wasmachines en recreatieruimtes. Sommige kampeerders geven echter de voorkeur aan wildkamperen, waarbij je in de natuur verblijft en niet op een aangewezen kampeerlocatie.

Kamperen kan variëren van primitief (met alleen een tent en minimale voorzieningen) tot luxe (met een volledig uitgeruste caravan of camper en alle denkbare voorzieningen). Er zijn verschillende soorten campings, van kleine boerencampings tot grote vakantieparken met uitgebreide faciliteiten zoals zwembaden, restaurants en entertainment.

Kamperen kan een goedkope manier zijn om op vakantie te gaan, maar de kosten kunnen ook oplopen als je kiest voor luxe kampeeruitrusting of verblijft op dure campings. Het is daarom belangrijk om van tevoren een budget op te stellen en verschillende kampeerlocaties en -opties te vergelijken.

10 Reisorganisaties voor een goedkope kampeerreis

 1. ACSI Eurocampings – ACSI Eurocampings biedt kampeervakanties in heel Europa, van eenvoudige kampeerplaatsen tot luxe lodges en stacaravans. Het bedrijf biedt ook kortingen op kamperen buiten het hoogseizoen.
 2. Eurocamp – Eurocamp is gespecialiseerd in het aanbieden van luxe campingvakanties in heel Europa. Het bedrijf heeft campings in populaire bestemmingen zoals Frankrijk, Italië, Spanje en Kroatië.
 3. Vacanceselect – Vacanceselect biedt kampeervakanties in heel Europa, van eenvoudige tentplaatsen tot luxe lodges en stacaravans. Het bedrijf heeft een uitgebreid aanbod van campings in populaire bestemmingen.
 4. Suncamp Holidays – Suncamp Holidays biedt kampeervakanties op campings in heel Europa, van tentplaatsen tot luxe mobile homes en lodgetenten.
 5. Roan Camping Holidays – Roan Camping Holidays is gespecialiseerd in het aanbieden van luxe kampeervakanties op topcampings in Europa. Het bedrijf biedt accommodaties zoals luxe tenten en stacaravans.
 6. TUI Camping – TUI biedt kampeervakanties op campings in heel Europa, van eenvoudige kampeerplaatsen tot luxe stacaravans en bungalowtenten.
 7. Canvas Holidays – Canvas Holidays biedt kampeervakanties in heel Europa, van eenvoudige tentplaatsen tot luxe stacaravans en glampingtenten. Het bedrijf heeft een uitgebreid aanbod van campings in populaire bestemmingen.
 8. ANWB Camping – ANWB biedt een breed scala aan campings in verschillende landen en regio’s. Je kunt er terecht voor het boeken van zowel kampeerplaatsen als accommodaties zoals stacaravans en glampingtenten.
 9. Happy Camp – Happy Camp biedt kampeervakanties op topcampings in Europa, van eenvoudige tentplaatsen tot luxe stacaravans en mobile homes. Het bedrijf heeft een breed aanbod van campings in populaire bestemmingen.
 10. Rent-a-Tent – Rent-a-Tent biedt kampeervakanties op campings in heel Europa, van eenvoudige tentplaatsen tot luxe lodges en stacaravans. Het bedrijf heeft een uitgebreid aanbod van campings in populaire bestemmingen.

10 Tips voor een goedkope kampeerreis

 1. Zoek campings buiten het hoogseizoen: Kamperen buiten het hoogseizoen kan vaak een stuk goedkoper zijn dan in het hoogseizoen. Bovendien zijn campings dan vaak ook minder druk bezocht, waardoor je meer rust en privacy hebt.
 2. Kies voor een kleine camping: Kleine campings zijn vaak goedkoper dan grote campings. Bovendien zijn ze vaak rustiger en heb je meer contact met andere kampeerders.
 3. Neem je eigen tent mee: Als je een eigen tent hebt, hoef je geen accommodatie te huren en ben je dus al een stuk goedkoper uit.
 4. Maak gebruik van aanbiedingen: Veel campings bieden kortingen aan als je langere tijd blijft. Ook zijn er regelmatig aanbiedingen te vinden op websites als Groupon of VakantieVeilingen.
 5. Kook zelf: Als je zelf kookt, ben je vaak een stuk goedkoper uit dan wanneer je uit eten gaat. Neem dus een gasstelletje of barbecue mee en sla inkopen in bij de lokale supermarkt.
 6. Ga wildkamperen: Wildkamperen is in Nederland niet toegestaan, maar in sommige andere landen is het wel toegestaan. Zo kun je bijvoorbeeld in Scandinavië vaak vrij kamperen in de natuur. Let wel op: dit is niet overal toegestaan en je moet je aan bepaalde regels houden.
 7. Huur een camper of caravan: Als je geen eigen tent hebt, kun je er ook voor kiezen om een camper of caravan te huren. Dit kan voordeliger zijn dan een accommodatie huren.
 8. Ga kamperen met vrienden of familie: Als je de kosten deelt, ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je alleen gaat kamperen.
 9. Zoek gratis kampeerplekken: Er zijn in Nederland en Europa verschillende gratis kampeerplekken te vinden. Vaak zijn dit basic plekken zonder voorzieningen, maar het kan een leuke manier zijn om te kamperen en geld te besparen.
 10. Maak gebruik van kortingspassen: In sommige landen zijn kortingspassen beschikbaar waarmee je korting krijgt op bezienswaardigheden, activiteiten en soms ook op campings. Informeer hier vooraf naar en maak er gebruik van als je kunt.

Goedkoop vliegen

Voeg je commentaar toe

Translate »