[block type=”whitebox” ]

Goedkoop vliegen naar New York

New York lijkt zo ver weg, maar vanaf Amsterdam vlieg je er in slechts 8 uurtjes naar toe. Maak gebruik van onze vergelijker als je het goedkoopste vliegticket naar New York wilt vinden. Je hoeft alleen maar op te geven wanneer je wilt vertrekken en op welke datum je weer naar huis vliegt. Je ziet vervolgens binnen enkele ogenblikken welke vliegaanbieder de goedkoopste is!

Bezienswaardigheden New York

Als je in New York bent aangekomen kun je alle kanten op. Het is een enorme stad met zo’n 8,5 miljoen inwoners. Het is een drukke stad, met veel verkeer. Het beste vervoermiddel is dan ook de metro. Er zijn tal van interessante plekken die je zeker gezien moet hebben. Met de metro reis je van de ene bezienswaardigheid naar de andere.

Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld, je hebt het vast weleens gezien. Het is een groots symbool voor vrijheid. Het Vrijheidsbeeld werd in de 19e eeuw gemaakt in Frankrijk. Uiteindelijk kregen de Verenigde Staten het beeld cadeau. De reis naar de VS ging niet zonder slag of stoot. Het beeld werd opgedeeld en vervoerd in honderden verschillende kratten. In 1886 kreeg het beeld haar definitieve plek.

Times Square

Als we het over New York hebben dan hebben we het natuurlijk over Times Square. Dit plein is altijd verlicht, dag en nacht. Het is er dan ook nooit uitgestorven. Op oudjaarsavond is het plein extra druk. Duizenden mensen komen dan naar het plein om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Brooklyn Bridge

New York kent verschillende bruggen, maar de Brooklyn Bridge is toch wel de bekendste. De volledige lengte van deze brug bedraagt bijna 2 kilometer. Door de brug wordt Lower Manhattan verbonden met Brooklyn. Zowel overdag als ‘s nachts is de brug mooi om te bezichtigen. Zodra het donker wordt gaan de vele lampjes aan. De Brooklyn Bridge is zeker een bezoek waard!

[/block]